Biography

Translate: Nederlands | English | Deutsch | Español

Na het winnen van “de Sjeng” Award op 16 jarige leeftijd, kwam de muzikale carrière van Dwayne Verheyden in 2007 in een stroomversnelling. Op advies van Tex-Mex koning Flaco Jiménez startte Dwayne in 2009  op 17 jarige leeftijd zijn eigen band.

In 2010 namen zij hun 1e cd op in San Antonio (TX), met medewerking van Flaco Jiménez en Max Baca (USA)

Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk  uit Tex Mex, ‘n beetje Country met hier en daar wat Blues en Rock ‘n Roll.

De band heeft al een groot aantal mooie shows mogen doen in Binnen-en Buitenland:

Nederland, België, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Estland, Mexico en Amerika.

Daarnaast speelt Dwayne ook als special guest met diverse bekende artiesten, zoals Flaco Jiménez (USA), Chris Jagger (UK), Los Lobos (USA), Ramon Ayala (Mexico) etc.

De 2e CD is in 2012 uitgebracht door Hans Kusters Music (HKM)  Ook  Flaco Jiménez heeft wederom zijn medewerking aan de CD “Conjunto Tracks” verleend.

In 2013 nemen Dwayne en achterneef Geert, een fimpje op voor Flaco te feliciteren met zijn verjaardag. ( niet wetende dat deze video 1 jaar later viral zal gaan in Mexico en Amerika ) De video is inmiddels miljoenen keren bekeken.

Tijdens ’n nieuwe  tour in Amerika wordt Dwayne door Los Lobos uitgenodigd om als special guest mee te spelen in het Ziggo Dome te Amsterdam op 5 juni 2013. Dit was een groot succes.

Op 20 september 2014 won Dwayne met z’n band als eerste Europeaan de Tejano Music Award in de Categorie “Best New Group”.

Hij krijgt hierdoor veel aandacht in de media (tv, radio en kranten) en tekent ook een contract bij JEP Entertainment Group, Hollywood, Californië.

Dit boekingsbureau heeft  met namen gewerkt zoals Shakira, Juan Gabriel, Christina Aguilera, Juanes etc.

In maart 2015 is de 3e  CD “Desde Holanda” verschenen. Hierop staan voor het eerst 5 zelf geschreven songs.

Sinds kort is Dwayne tot Toeristisch Ambassadeur benoemd in de staat Nuevo Leon, Mexico. Hij kreeg deze erkenning uitgereikt door de daar zeer bekende gouverneur  “El Bronco”. Dit omdat zij als Mexicanen erg trots zijn op het feit dat Dwayne hun muziek naar Europa brengt.

Meer informatie is te vinden op www.dwayne-verheyden.nl, YouTube, Facebook, Twitter en Instagram.

 

Contact:

Email:  dwayne.verheyden@home.nl
Website: www.dwayne-verheyden.nl